Vis studentum.no som: Mobil

Lev av lidenskapen din!

I over 30 år har Tone Lise Akademiet vært en fagskole der du får redskapene til å følge lidenskapen din – enten du vil bli negledesigner, makeupartist, hudpleier eller fotterapeut. Dette bør du vite før du søker.

Av: Ingrid Bruvik
Foto: Tone Lise Akademiet

Tone Lise Akademiet

Er du kreativ, strukturert, liker å jobbe med mennesker og har en drøm om å jobbe i en bransje som vokser? Da er fagskoleutdanningen i beauty makeup ved Tone Lise Akademiet utdannelsen for deg.

Studiet foregår over et halvt år, er støttet av Lånekassen og er fra 2018 likestilt med høyere utdanning og gir 30 studiepoeng. Dette er noen av fordelene ved å studere på Tone Lise Akademiet - i tillegg gir beauty makeup-studiet en unik kompetanse med gode muligheter i arbeidslivet, i en bransje som trenger seriøse aktører.

Rektor ved Tone Lise Akademiet, Linn Himberg-Larsen forteller hvorfor akkurat du bør søke deg til Tone Lise Akademiet og hva som kreves.

– Det er mange gode grunner til å velge en kreativ utdannelse slik som beauty makeup ved fagskolen vår, men en av de viktigste er at du som student får en oppdatert innføring i hva som virkelig kreves i yrkeslivet som makeupartist, forteller rektoren.

Hjemmekoselig og godt læringsmiljø

En av studentene som har valgt å gå beauty makeup-linjen ved Tone Lise Akademiet, nettopp på grunn av sitt rykte som seriøs og profesjonell utdannelse, er 20 år gamle Vetle Tobias Hømanberg Løwer. Han gikk ferdig utdanningen i fjor, og er godt i gang med sin andre fagskoleutdanning som negleteknikker.

Hvordan kom du frem til at beauty makeup-utdanningen ved Tone Lise Akademiet var rett for deg?

– Jeg hadde hørt av en venninne som hadde gått her, og var fornøyd med utdannelsen, at dette var en proff plass å være, forteller makeup-artisten, som for øyeblikket er aktuell som deltager i TV-serien «Glow Up» på TV 2 Sumo.

Løwer gikk på videregående da han bestemte seg for at han ville bli makeup-artist. Og som mange andre kreative hadde han ikke helt sansen for «vanlig» skole. Valget falt derfor på en kreativ utdannelse ved Tone Lise Akademiet.

– Denne utdanningen er ikke som vanlig skole, jeg liker å være her – det er en proff plass, men uten at det er noe stress å gå her, forteller 20-åringen. Og beskriver skolen som hjemmekoselig med en tilstedeværende lærerstab.

Det seks måneder lange utdanningsløpet passer han perfekt. Og gir tid og mulighet til andre aktiviteter som er tilknyttet yrket - og ikke minst hjelper det han å holde fokuset og driven. 

– At utdanningen er på seks måneder er en stor fordel, da får jeg friheten til å gjøre ting utenom, og risikerer ikke å bli skolelei slik som før, forteller den nyutdannede makeupartisten.

Han har bare gode ting å si om lærerstaben og mener at dersom du har en drøm om å bli makeupartist bør du ta en titt bort fra Instagram, og heller begynne på makeupartist-utdanning for å komme på et høyere profesjonelt nivå. Vi du øke sjansene dine for jobb, er det en fordel å ta flere fag, som for eksempel negleteknikk slik at du har flere ben å stå på.

– Her får du alle grunnprinsippene for å bli en dyktig beauty makeup-artist, siden lærerne er på konkurransedyktig nivå i tillegg til at du lærer om selve bransjen og hvordan du kan leve av yrkesvalget ditt, mener Hømanberg Løwer.

Få et innblikk i studiehverdagen på Beauty Makeup i denne videoen!


Pappa med på laget

For som med alle fagskoleutdanninger er mye opp til deg selv, og innsats og lidenskap er viktige faktorer for å lykkes i en tøff bransje. Andre viktige faktorer er å ha god støtte rundt seg, og folk som tror på deg og din drøm.

«Glow Up»-deltageren forteller at han alltid har hatt støtte hjemmefra til å utfolde seg kreativt og velge sine egne veier. Men at når pappa fikk vite at det gikk an å ta en yrkesrettet utdanning innen sminke på Tone Lise Akademiet, fikk han virkelig øyene opp for mulighetene innen bransjen og yrket.

– Da jeg fortalte pappa at jeg skulle gå på skole og ta beauty makeup-utdannelse tok han yrket seriøst. Og da jeg sa at jeg kunne gjøre om utdannelsen min til en stor bedrift så han virkelig lyset, forteller den kreative studenten.

Drømmejobbene

Etter endt utdanning har pilene bare pekt riktig vei for Vetle, og han er allerede inne på sporet av det han ønsker å gjøre videre. Drømmene er mange og store, men på ingen måte uoverkommelige.

– Min drøm er å bli en skikkelig god makeupartist og gjøre makeup på catwalk show og fashion foto shoots. I tillegg har jeg lyst å bli lærer i negleteknikk, helst her ved Tone Lise Akademiet, forteller han.

Makeupartisten oppfordrer andre som vurderer det samme yrkesvalget til å slutte og bekymre seg så mye over alt.

– Staten ser på dette som en reel yrkesmulighet. Og sikter til Lånekassen og at beauty makeup-utdanningen ved Tone Lise Akademiet nå er en høyere yrkesrettet utdanning.

Fallgruvene og suksessformelen

Mye har blitt sagt og skrevet om skjønnhetsbransjen de siste årene, og det er ikke til å stikke under en stol at skjønnhetsbransjen er en omdiskutert bransje. I april i 2019 uttalte arbeidslivekspert Elin Ørjasæter at skjønnhetsbransjen er kvinnenes byggebransje.

Akkurat derfor er det viktig for alle som vurderer en utdannelse og karriere innen makeup og skjønnhet, å ta gode avgjørelser basert på innsikt og kunnskap.

Ved Tone Lise Akademiet finner du landets mest anerkjente yrkesrettede utdanninger innen skjønnhetsmakeup, her kan de skilte med mange fornøyde og suksessfulle elever. Og ikke minst lærerkrefter som har relevant bransjetilknytting. Den høye faglige kompetansen i kombinasjon med et menneskelig perspektiv er suksessformelen.

– Tilbakemeldingen fra tidligere studenter som har knekt koden for yrkesrettet utdanning ved fagskolen, er at ved endt utdannelse fra Tone Lise Akademiet føler de seg rustet for å møte det virkelige arbeidslivet, forteller rektor Himberg-Larsen.

Det intensive halvåret ved «beauty makeup-linjen» er skreddersydd for at studentene skal kunne føle mestring, jobbe så tett opp mot arbeidslivet som mulig og bli stimulert kreativt.

Høyere fagskoleutdanning og opptakskrav

Er du en av de mange som vurderer en utdannelse ved en fagskole, er det verdt å merke seg at «beauty makeup-linjen» er regnet som en høyere yrkesfaglig utdanning. Et vedtak som kom på plass i fjor.

– I 2018 fastslo regjeringen at fagskoleutdanninger skulle få et løft og innførte like rettigheter for fagskolestudenter som studenter i annen høyere utdanning. Studiet fikk navnet høyere yrkesfaglig utdanning og fagskolestudentenes læringsutbytte betegnes nå som studiepoeng, forklarer Himberg-Larsen.

Det vil med andre ord si at har du lyst til å bli makeupartist, men er redd for at det stenger andre dører med tanke på studiepoeng er dette nå en ubegrunnet frykt. For å bli tatt opp som student ved Tone Lise Akademiet er det dog enkelte kriterier som må fylles.

– Når vi tar inn studenter, er det en del kriterier som skal være på plass, men ingen av de er uoverkommelige, forteller rektoren. Og utdyper hva du som søker bør tenke på. Vi ser på fravær, og om du har generell studiekompetanse - har du ikke det, er det fortsatt gode muligheter.

NB! Søkere må fylle 19 år det året de søker.

Mange synes de ulike opptakskravene kan virke litt uklare og lar seg lett skremme av at skolen krever generell studiekompetanse, men har du såkalt realkompetanse og arbeidserfaring pluss kompetansebevis kan du søke.

Linn Himberg-Larsen, som også er pedagogisk ansvarlig, forteller at fagskolen gjør et grundig arbeid når det kommer til søknadsprosessen og ulike faktorer som motivasjon, attester og alder blir lagt til grunn. Språkkunnskaper tas også med i vurderingen.

– Kommunikasjon og etikk står også sentralt i en slik type utdanning. Når du velger å bli beauty makeup-artist er det et yrke hvor du møter mange mennesker, og dette skal du være forberedt på. Da er det en fordel at vi har små klasser, der studenten blir sett og fulgt opp. Derfor har vi også veiledningstimer underveis i semestret slik at vi kan følge opp hver enkelt.Les mer om Tone Lise Akademiet

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Tone Lise Akademiet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*