Vis studentum.no som: Mobil

– Kunnskapsrike og engasjerte lærere

Linda Haug har tatt utdanningen Driftsledelse gartner og grønt ved Vea. Utdanningen har gitt henne den faglige kompetansen hun trenger for å drifte noe eget.

Hvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Studiet virket interessant med hensyn til min arbeidserfaring i hagesenterbransjen. Jeg ønsket meg mer faglig kompetanse, spesielt innenfor markedsføring, økonomi og ledelse, da jeg har et mål om å drifte egen butikk.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut?

Den begynner ofte med en teoridel, der vi gjennomgår masse stoff. Deretter drar vi ut på klasseturer for å se hvordan all denne teorien fungerer i praksis. Det varierer hvor mye teori vi gjennomgår først, noen ganger en halv dag og noen ganger et par dager, men det avsluttes alltid med utflukter hvor vi besøker bedrifter som kan vise oss det vi har lært.

Hva liker du best ved studiet?

Kombinasjonen av teori og praksis. Selv om noe av teorien kan være litt tung, er den enkel å lære. Dette fordi vi drar rundt på bedriftsbesøk etterpå, og får møte mennesker som jobber med det vi har gjennomgått. Da får vi oppleve teorien brukt i praksis.

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Vea?

Det er utrolig bra! Det er veldig lett å bli kjent med både lærere og elever, og Vea er et veldig koselig sted å bo på.
Lærerne er hyggelige og hjelpsomme, og alt er lagt til rette for at man skal kunne studere og jobbe med skoleoppgavene på en enkel måte.

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen?

Mitt mål er å drive egen butikk. Nå har jeg fått den faglige kompetansen jeg trenger for å kunne drifte noe eget.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

Studiet krever mye selvdisiplin, så man må være flink til å prioritere skoleoppgavene og leksene hvis man skal kombinere det med jobb. Studiet krever stor egeninnsats.

Det er viktig å ha grunnleggende datakunnskaper, da PC blir brukt i alle fag. For eksempel til innleveringer, oppgaver og lekser. Uten grunnleggende datakunnskaper kan det være vanskelig å henge med. 

Vær åpen om egne læringsforutsetninger, og by på deg selv. Da blir læringsmiljøet i klassen så mye bedre og trivselen øker.

Vil du anbefale Vea til andre?

Ja, helt klart. Det er en flott skole, med kunnskapsrike, faglig dyktige og engasjerte lærere. I tillegg har skolen en nydelig beliggenhet ved Mjøsa, god atmosfære og mange spennende fag.Les mer om Norges grønne fagskole – Vea

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Norges grønne fagskole – Vea.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*