Vis studentum.no som: Mobil

– Jeg lært så utrolig mye på kort tid

Navn: Aleksandra Lamberg
Alder: 21 år
Utdanning: Toårig fotografutdanning

Aleksandra Lamberg har tatt den toårige fotografutdanningen ved Bilder Nordic School of Photography. Hun har lært mye på kort tid, møtt mange interessante mennesker og fått en god forståelse av hva som må til for å lykkes.

Hvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Jeg kom rett fra videregående, og hadde tenkt å studere noe innen biologi, men tenkte at jeg ville gjøre noe annet før jeg startet på en utdanning som skulle være en så lang og endelig avgjørelse. Jeg har fotografert hele livet, men hadde ikke tenkt på det som noe å gå videre med. Da jeg så Bilder Nordic-standen på en utdanningsmesse i Trondheim, tok jeg med meg informasjon hjem, leste om skolen og så på andre fotoskoler i tillegg. Det føltes egentlig bare riktig å velge foto, uten at jeg har noen bedre forklaring på det. For meg var Bilder Nordic det eneste valget, fordi de var de eneste som ga inntrykk av å være yrkesrettet og fordi studieløpet inkluderte et så bredt spekter av kunnskap som man trenger for å arbeide i et kreativt yrke.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut på din utdanning?

Det finnes ingen vanlig dag på Bilder Nordic egentlig, det kommer litt an på hvilke faser man er inne i. Det første året er ganske mye teori og oppgaver knyttet til dette. Det er korte frister og man lærer veldig mye på veldig kort tid. Vi er også med på en musikkvideo-produksjon mot slutten av året. Det andre året er delt inn i større oppgaver, da lærer man mer om hvordan man går fra en idé til et konsept og hvordan man løser det visuelt. Store deler av tiden brukes til å produsere arbeid, og så har vi også arbeid mot en avgangsutstilling som settes i gang på starten av siste semester. Det er med andre ord veldig variert, både på mikro- og makronivå.

Hva liker du best ved studiet?

Variasjonen. Det er en fotoutdanning som naturlig nok tar for seg det grunnleggende ved fotografi, men den tar også for seg aspekter som man kan ta med seg inn i annet arbeid. Som hvordan å fortelle historier, hvordan mennesket tenker og hvordan å bli mer kreativ. I tillegg liker jeg tilgjengeligheten, både når det kommer til utstyr og den store kretsen av kreative mennesker som er knyttet til skolen. Det åpner for muligheter til å eksperimentere og jeg tror man lærer mye av å høre andres erfaringer.

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på skolen?

Sammenlignet med store universiteter er jo studentmassen mye mindre på Bilder Nordic. Jeg tror dette gjør at man lettere blir en sammensveiset gjeng med mennesker, samtidig som at man er nødt til å lære seg å være tolerant når kreative mennesker skal arbeide sammen. De to store prosjektene som ikke gjøres individuelt, er musikkvideoen og avgangsutstillingen. Jeg kjenner at det er nettopp på disse at du testes på samarbeidsevne og på det å se litt gjennom fingrene på ting, men det er også i disse periodene jeg har kommet nære folk, fordi man nærmest lever oppå hverandre store deler av tiden.

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen? 

Jeg er enda litt usikker fordi alt har gått så fort, men jeg har stor tro på at om man legger grundig arbeid i mulighetene man får, avler det flere muligheter.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter på Bilder Nordic School of Photography, hva ville det vært?

På flere tidspunkt vil man føle at man ikke produserer bra nok, eller ikke går i ønsket retning. Det er i disse periodene det er viktigst å møte opp, produsere arbeid og få veiledning. Eksperimenter og utforsk alt du er nysgjerrig på. Det er i studietiden du har mulighet til dette, og personlig har jeg lært mer av ting som har gått skikkelig skeis enn ting som har gått bra. Utnytt den korte tiden du har til å bli kjent med menneskene rundt deg, både de du intuitivt liker og ikke liker. Dere kommer til å hjelpe hverandre i studietiden og lenge etterpå, og du lærer ti ganger så mye.

Vil du anbefale Bilder Nordic School of Photography til andre?

Ja, absolutt. Jeg lært så utrolig mye på kort tid, møtt utrolig mange interessante mennesker og kjent på hvor mye det er mulig å gjøre om du bare må. Jeg føler også at jeg har fått en god forståelse av hvordan bransjen fungerer og hva som må gjøres for å lykkes.Les mer om Bilder Nordic School of Photography

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Bilder Nordic School of Photography.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*