Vis studentum.no som: Mobil

Innen 10 år kommer 400 prester til å gå av med pensjon

Hvem skal ta over menigheten etter disse?

En av tre prester i Den norske kirke er i dag over 60 år. Innen 10 år kommer rundt 400 prester til å gå av med pensjon. Kirken trenger flere unge mennesker som kan jobbe som prest. Kanskje presteyrket er noe for deg?

Brudepar i kirke uten prest

Liker du å jobbe med mennesker?

Som nyutdannet prest har du svært gode jobbmuligheter. Du kan blant annet jobbe som prest i Forsvaret, bli sjømannsprest, sykehusprest, fengselsprest, menighetsprest eller ungdomsprest. Som prest møter du mennesker i ”gode og onde dager”. Du får lov til å bety noe for andre i deres liv – enten det er for å feire livets store begivenheter, som for eksempel dåp og bryllup, eller for å være en støtte når livet er som tyngst å bære.

Presteutdanningen er en profsjonsutdanning over seks år, og går på heltid i Stavanger. Studiet har tre tydelige fokus; misjon, diakoni og ledelse, og skal dyktiggjøre studenten til tjeneste og lederskap i en lokal og global kontekst.

Er du usikker på om du vil bli prest?

Da er kanskje bachelor i teologi noe for deg. Bachelorutdanningen gir kunnskap om kristen tro, etikk og livssyn, trosforsvar, misjon, diakoni og ledelse. Du kan arbeide som trosopplærer, menighetspedagog og daglig leder, avhengig av hvilken av de tre studieretningene du velger. Deretter kan du gå videre på profesjonsstudium i teologi for så å bli prest om du ønsker det.Les mer om VID vitenskapelige høgskole
Les mer om VID Stavanger

Bestill mer informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*