Vis studentum.no som: Mobil

Ingrid studerer e-business

Navn: Ingrid Cecilie Kristoffersen (21)
Studie: E-business - Bachelor
Skole: Westerdals Oslo ACT

________________________________________________________________________________________

E-business - Westerdals Oslo ACT 

Hvorfor valgte du å studere E-business på Westerdals Oslo ACT? 

Jeg hadde lyst til å studere informatikk, men også forretningsvirksomhet, og fikk høre om E-business-linjen på Westerdals Oslo ACT fra et familiemedlem. Etter å ha lest mer om studiet på nett, var det liten tvil om at dette var noe for meg. Studiet er allsidig og bygger bro mellom teknologi og forretning. Vi lærer med andre ord mye forskjellig, og spesialiserer oss på hvordan IT-systemer kan virke verdiskapende for ulike bedrifter.

Hvordan ser studiehverdagen din ut?

En vanlig studiehverdag starter med forelesning klokken 10.15. Med andre ord får vi både sove lenge og får mye ut av dagen. Vi har forelesninger fire dager i uken og hver av disse varer i to timer. Etterpå har vi en veileder tilgjengelig i to ytterligere timer, hvor vi arbeider med oppgaver i kollokvier. Når vi har innleveringer blir vi gjerne sittende lenger. På ettermiddagen og de dagene vi ikke har undervisning på campus, leser jeg på egenhånd.

I det første året av studiet, som jeg er på nå, får vi grunnleggende IT-kunnskaper og har mye gruppearbeid. Vi lærer blant annet om Javaprogrammering, database og webutvikling. I tillegg har vi et valgfag, der jeg har valgt Digital kultur, istedenfor programmeringsspråket Unity eller Animasjon.  

Hva er det mest interessante med studiet?

Noe av det jeg liker best på studiet, er å lære å lage nettsider. Vi lærer hvordan man bygger opp en nettside, hvordan den bør struktureres for best mulig brukervennlighet og designes for å få frem innholdet på en best mulig måte. Det ligger mye bak et slikt prosjekt. I tillegg begynner jeg å se forberdingspotensialer rundt omkring på nettet, noe som tyder på hvor mye jeg har lært. Det er veldig gøy!

Og hva er det mest utfordrende?

Å lære seg programmering er som å lære seg et nytt språk, og kan til tider være ganske vanskelig. Det er en helt nye måte å tenke på. Men det skal være litt utfordringer, ellers blir det kjedelig. Dessuten får vi god hjelp av foreleserne våre.

Hvordan foregår eksamensperioden?

Hvert semester har vi fire ulike fag. Det er ingen obligatorisk undervisning, men vi har en del innleveringer som teller på sluttkarakteren. Denne våren har vi to vanlige skoleeksamener på slutten av semesteret, ett fag med individuelle mappeinnleveringer og ett med gruppeoppgaver. I dette har vi to prosjektuker der vi i grupper på seks stykker skal levere en oppgave, som også skal presenteres muntlig. Studiet inneholder følgelig varierte eksamensformer, med både individuelt og kollektivt arbeid, som er godt tilrettelagt for de enkelte fagene og oss studenter.

Hvordan er studentmiljøet på Westerdals Oslo ACT?

Det første året er felles for alle studieprogrammene på Avdeling for Teknologi, som vil si gamle NITH. Vi er rundt 260 stykker, og 40 av oss går E-business. I og med at vi har mye gruppearbeid de første semesterene, hvor vi blir inndelt i grupper som rullerer for hver gang, blir vi kjent med nye studenter hele tiden. I begynnelsen av skoleåret er det fadderuke med mange morsomme og sosiale aktiviteter. Fadderuken er en perfekt mulighet til å skape et nettverk, få nye venner og inngå i kollokviegrupper.

På Westerdals Oslo ACT har vi også gode muligheter til å delta i studentforeninger og –utvalg. Sosialutvalget har blant annet ansvar for puben på Campus Galleriet, hvor Avdeling for Teknologi holder til. Det finnes sports-, musikk- og gründerforeninger, for å nevne noe. Jeg er selv med i utvalget Kvinner og IT (KIT). 

Hva kan man jobbe som etter endt utdanning?

På linjen min blir man som oftest IT-konsulent eller –prosjektleder, og arbeider med konfigurering, implementering og drift av IT-systemer. Men med en bachelor i IT, som studieprogrammet fører til, blir man kvalifisert til å jobbe i de fleste bransjer, både offentlige og private virksomheter. Analytiker, webutivkler eller markedsfører og selger er noen av titlene tidligere studenter på E-business har fått. Med andre ord kan man i arbeidslivet videreutvikle sin kompetanse og spesialisere seg innenfor det man liker best. Man kan selvfølgelig også gå videre med en mastergrad, slik som jeg planlegger.

Hva er din drømmejobb?

Det er mange konsulentselskaper jeg kunne tenke meg å arbeide i, men prosjektleder i Google er en av mine største drømmejobber. Noe av det jeg er mest fornøyd med på studiet og med Westerdals Oslo ACT, er det tette samarbeidet skolen har med arbeidslivet. Mange får til og med jobbtilbud før de er ferdige med graden. Dette skjer gjerne gjennom IT-prosjektet vi skal gjennomføre i og for en reell bedrift i slutten av studiet, som hovedprosjekt og bacheloroppgave. Dette ser jeg virkelig fram til!Les mer om Høyskolen Kristiania Westerdals

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Høyskolen Kristiania Westerdals.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*