Vis studentum.no som: Mobil

Fritidsaktiviteter i Trondheim

Fritidsaktiviteter i Trondheim

Studier, frivillighet, jobb, og sosialisering. Det er mye man kan bruke tiden sin på som student, men det er også viktig å ta seg tid til seg selv og sin egen fritid. Trondheim er en by hvor både småby- og storbyfølelsen er å finne side ved side. Her er noen forslag til hva du kan gjøre på fritiden som student i Trondheim – mulighetene er mange.

Les mer på Studytrondheim.no

Trening og aktivitet

Det er viktig å ikke bare sitte stille på en stol i en forelesning eller på lesesalen. Som andre store byer finnes det mange ulike treningstilbud i Trondheim. For deg som er student har Sit et godt treningstilbud med fem treningssentre, squashhall, buldre- og klatrevegg med mer. Ønsker du å bli med på en idrett, har NTNUI et bredt utvalg. NTNUI er Norges største idrettslag med over 50 forskjellige aktiviteter og idretter. Her kan du bli med alt fra de klassiske idrettene som håndball, fotball og løping, til rumpeldunk, amerikansk fotball og lacrosse. Pirbadet gir deg mulighet til å ta fatt på svømmingen, eller har du kanskje lyst til å prøve og stupe fra 10 meteren?

Kafé- og uteliv

Når det gjelder kafé- og uteliv kan Trondheim by på hele spekteret. Ta deg en tur langs Bakklandet for å oppdage flere koselige kafeer på dagtid. Både her og på Solsiden finnes det også flere koselige utesteder for deg som heller vil sette deg ned og snakke med venner, heller enn å ta dansefoten fatt. For deg som ønsker store dansegulv – kan Midtbyen by på flere ulike steder med kort avstand mellom hvert sted. Det er ikke vanskelig å finne et sted hvor hele vennegjengen trives! Studentersamfundet i Trondheim kan by på alt fra dansegulv og cocktailbar til fotballpub og restaurant.

Friluftsområder

Du trenger ikke å ta bussen langt fra sentrum for å komme til fine friluftsområder, og det mangler ikke på muligheter om man vil bytte ut asfalten eller lesesalen med frisk luft og natur. Bymarka med sitt varierte turterreng er populært både på sommerhalvåret og til skigåing på vinteren. I Gråkallen finnes muligheter for å stå på slalom eller snowboard for de som heller like det. Eller hva med å ta en hyttetur til enten Studenterhytta, Estenstadhytta eller en av NTNUIs mange koier? Om man ønsker å trekke mot fjorden er både Korsvika og Djupvika fine friluftsområder, som kan by på både badeplass og nydelig utsikt over Trondheimsfjorden.

Ellers består byen av flere koselige parker. Spesielt er Høyskoleparken, Marinen og Festningsparken populære blant studentene når været slår til på sitt beste. Her er det muligheter for alt fra kubb og slakk line til grilling og avslapping med venner.

Kulturarrangementer

Trondheim er en mindre by enn Oslo, men som studieby har byen likevel et utrolig godt kulturtilbud. Det kan være vanskelig å holde oversikt over alt som skjer, og hvor. Det finnes flere scener og lokaler med fokus på kultur, både studentdrevne som Studentersamfundet i Trondheim og Sukkerhuset, og profesjonelle som Litteraturhuset og Dokkhuset, eller dra innom SuperTorsdag på Antikvariatet. Mulighetene er mange og det skal lett gjøres å ha det kjedelig i en by som Trondheim.


Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 12.03.2018

Utdanningstilbud i Trondheim

Trondheim er en studieby som har ambisjoner om å bli den beste i Norden. Studentene er fordelt på et universitet og tre høyskoler, som du kan lese mer om på denne siden.

Les mer
Sist oppdatert: 12.03.2018

Studentfrivilligheten i Trondheim

Trondheim er frivillighetshovedstaden i Norge. Uansett hva du har lyst til å gjøre finner du en organisasjon som trenger akkurat deg. For en uforglemmelig studietid – engasjer deg! 

Les mer
Sist oppdatert: 01.03.2018

Tips til ny student i Trondheim

Som ny student har man mange spørsmål om hvordan livet som student er. Her har Study Trondheim samlet noen greie tips om hvordan man klarer seg som student i Trondheim.

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*