Vis studentum.no som: Mobil

"Folkehøgskole går ut på å ha det så gøy som mulig!"

FriluftslivNavn: Håkon Hammersmark

Alder: 20 år

Studieretning: Friluftslivslinjen "Topp 30" på Høgtun Folkehøgskole

_________________________________________________________

Hvor og hva studerer du?

Har gått et år på Høgtun Folkehøgskole på friluftsliv-linja ”Topp 30” og trivdes så godt der at jeg skal tilbake igjen som stipendiat til høsten!

Hvorfor søkte du på denne linja og denne skolen?

Jeg søkte på flere folkehøgskoler og det ble til slutt vanskelig å velge hvilken skoleplass jeg skulle takke ja til, men med tanke på at jeg visste at jeg ville gjøre noe med friluftsliv fristet det veldig med nordvestlandet sine majestetiske fjell og ellers fantastiske natur. Hadde også hørt flere gode ting om Høgtun blant annet fra min bror som var elev der for noen år siden. Når det gjelder linjevalg var ”Topp 30” derimot et lett valg. Linja der du får prøve det meste og det beste innen friluftsliv, alt fra ekspedisjon over Jostedalsbreen til terrengsykling. Det hørtes utrolig variert og spennende ut og jeg visste at slike ”ekstreme” opplevelser kjapt ville bidra til å etablere et utrolig sterkt klassemiljø. Det å dra på tur sammen er en veldig flott måte å bli godt kjent med mennesker på.

Hva går utdanningen ut på?

Utdanningen på folkehøgskole går ut på å ha det så gøy som mulig. Man lærer å fungere i et stort felleskap sammen med andre mennesker og blir slik bedre kjent med seg selv.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut?

En vanlig studiedag (hvis man ikke er på tur med linja) innebærer først en morgensamling hvor alle elevene og lærerne er samlet og starter dagen sammen. Her er det ofte sang og en lærer som deler noe for eksempel en liten historie, en oppfordring eller en sang, gjerne av kristent innhold. Deretter er det tid for plusslinjer og valgfag. Jeg hadde telemark som plusslinje så her gikk tiden ut på å planlegge å gjennomføre toppturer. Etter dette er det middag og haugevis med ulike sosiale aktiviteter utover dagen og kvelden som for eksempel volleyball, fotball, kino, brettspill med mer, kort sagt: det du har lyst til! 

Hva er det beste med å studere på folkehøgskole?

Det beste med å studere på folkehøgskole er at man gjør det man selv synes er gøy med mange nye og gode venner. Etter et slikt år sitter man igjen med så vannvittig mange gode minner og opplevelser, det er nesten rart å tenke tilbake på alt du har gjort. Jeg har syklet møre rundt, padlet havkajakk, vært i Kenya, lært meg å stå på telemark og levd sammen med 80 andre ungdommer og fått venner for livet, for å nevne noe!

Hva synes du om utdanningen du får på Høgtun?

Året på Høgtun har vært aldeles strålende og jeg har lært mye. Den utdanningen man får her er annerledes. Her skal man bare oppleve så mye som mulig å ha det gøy uten karakterstress!

Hva ser du for deg å gjøre etter året på folkehøgskole?

Jeg gleder meg jo nå som en liten drittunge til å komme tilbake på Høgtun et år til som stipendiat. Etter folkehøgskolen står det hittil litt blankt, kanskje lærer!

Høgtun FolkehøgskoleLes mer om Høgtun Folkehøgskole