Vis studentum.no som: Mobil

Fikk drømmejobben!

steinerhøyskolen logo

Hvem: Ketil Reigstad
Hvor: Steinerhøyskolen
Hva: Lærerutdanning

Hvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Jeg hadde en godt betalt jobb i media og 15 år bak meg som journalist og vaktsjef da jeg kontaktet Steinerhøyskolen. Det var på et punkt i livet der jeg rett og slett følte jeg sto stille. Dagene så like ut. Jeg kjente på en måte at jeg ikke tilførte verden noe vesentlig gjennom arbeidet jeg gjorde. Det var på tide å gjøre noe helt annet! Jeg ønsket meg bort fra skjermer og kontorstoler til noe meningsfullt der jeg kunne lære noe nytt hver dag. Så var det en dag jeg besøkte Steinerskolen på Hedemarken for å gjøre en reportasje om skolens trettiårsjubileum. Jeg snakket med ansatte, elever og foreldre. Så falt jeg simpelthen pladask for stedet; menneskene, skolebygningene og uteområdene. Her ville jeg jobbe! Og på Steinerhøyskolen var det ledige studieplasser. Det var et stort sprang, ikke minst for familieøkonomien, men takket være støtte fra de rundt meg fikk jeg det til.

Hvordan ser/så en vanlig studiedag ut?

Dagen begynner gjerne uformelt i kantinen med å hilse på medstudenter og lærere. Det er et sosialt og oversiktlig miljø der man fort blir på fornavn med mange. Så tar man gjerne med seg en kopp til klasserommet, der det er forelesninger med diskusjoner og arbeid i grupper i et par timer. Kanskje gjør man også noe "rytmisk", det vil si bevegelsesøvelser eller musikk, dersom det er relevant for faget. Ut over dagen er det gjerne praktiske øvelser i ulike fag som musikklære, fløytespill, håndverk, maling, leire osv. Det er en utdanning der du virkelig får brukt hele deg selv, ikke bare teori, selv om det er nok av det også.

Hva liker du best ved studiet?

Det er spesielt morsomt og flott, synes jeg, med de fagene som kanskje ikke er direkte knyttet til hva vi skal gjøre med elevene som ferdigutdannede lærere. Med det mener jeg fag som kanskje tar sikte på å gjøre studentene trygge på seg selv, sin egen stemme og fremtoning. Gjennom språkformingen har jeg fått god trening i og trygghet på å bruke min egen stemme foran mange mennesker. Eurytmien har ikke bare gitt meg begeistring for et sært fag i steinerskolen, men også bedre kroppsbeherskelse. Det beste for meg har vært studentkoret, der alle er med. Vi kommer med de stemmene vi har, og jammen klarer ikke dirigenten å gjøre gull av gråstein. Bach og Mozart, nordiske viser, jiddisk og slavisk, karibisk og afrikansk. Bra å synge sammen!

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Steinerhøyskolen?

Åpent og inkluderende, livlige fester og gode utflukter.

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen, hva jobber du med nå?

Jeg har drømmejobben som klasselærer for 25 andreklassinger på Steinerskolen på Hedemarken. Herlig skole, sammensveiset kollegium og begeistrede foreldre. Jeg håper å få følge klassen min godt opp i ungdomsskolen, gjerne ut tiende om jeg har elevenes, foreldrenes og kollegenes tillit!

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

1) Vær åpen og spørrende til idégrunnlaget i steinerpedagogikken! Du behøver ikke være antroposof for å være steinerpedagog; tro på deg selv og egne erfaringer. Men utdanningen og idégrunnlaget vil garantert gi deg nye og nyanserte perspektiver på livet. 

2) Møt opp hver dag! Det skjer så mye bra på selve skolen sammen med studenter og lærere som du aldri kan lese deg til.

3) Kom og bidra på kulturkvelder, høstfester og julefester, utflukter og alle andre tilstelninger utenom skoletid. Gode minner!

Vil du anbefale Steinerhøyskolen til andre?

Alle er ulike, men jeg ser på tiden på Steinerhøyskolen som tre av de best brukte årene i mitt liv. Om man skal jobbe som pedagog eller ikke, så gir utdanningen så mye mer enn bare en utdanning.Les mer om Steinerhøyskolen

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Steinerhøyskolen.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!