Vis studentum.no som: Mobil

– Fantastisk skole som alle burde få oppleve!

Fredrikstad FagAkademi

Susann Sandbekkbråten startet på Fredrikstad FagAkademi for å få jobb på et regnskapskontor – og det har hun også fått. Hun er svært fornøyd med sin tid på Fredrikstad FagAkademi, og mener dette er en skole alle burde få oppleve!


Hvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Jeg trengte en skole som hadde god oppfølging av elevene, og en skole der det var mye praksisarbeid, ikke kun teori. Jeg har aldri vært særlig skoleflink, og for meg hadde studiene innenfor Regnskap og økonomi på BI vært vanskelige for meg – siden det der kun er forelesninger. På Fredrikstad FagAkademi er det et mye mindre miljø, og lærerne har god tid til hver enkelt elev.

Hvordan ser en vanlig studiedag på Fredrikstad FagAkademi ut?

Skoledagene går fra klokken 09.00-14.00, med 10 minutters pause hver time, og 30 minutters lunsjpause. Vi starter alltid med teori og gjennomgang av nye kapitler, før vi jobber med oppgaver relatert til eksamen. 

Siden vi avslutter skoledagen tidlig har vi mye tid til å lese etter skoletid – uten å være utslitte etter en lang dag. Selv om undervisningen slutter klokken 14.00, er lærerne der til klokken 16.00. Elevene kan sitte igjen etter skoletid, enten i klasserommene eller på grupperom. Lærerne er også alltid tilgjengelig og behjelpelige utenom undervisningstiden.

Hva likte du best ved studiet?

Jeg likte veldig godt hvordan utdanningsløpet er lagt opp. Pensumet er overkommelig å komme seg igjennom, og man lærer utrolig mye. Man føler at man blir godt rustet til eksamen. Man føler også at man er godt forberedt etter skoleslutt, og når man er begynt i ny jobb. På skolen oppretter man et firma, og jobber slik man jobber på et regnskapskontor, noe som er veldig lærerikt.

Lærerne er også utrolig hyggelige og behjelpelige. Før eksamen er de tilgjengelig på telefon 24/7, så vi får god hjelp dersom vi lurer på noe eller sitter fast med oppgaver.

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Fredrikstad FagAkademi?

Studiemiljøet er ekstremt hyggelig! Skolen er liten, med få elever, så man blir godt kjent med alle sammen. Det er et utrolig godt miljø på FFA, og det er umulig å ikke trives. Lærerne er flinke til å sette av tid til lek og konkurranser, slik at vi får koblet av og bli bedre kjent med andre elever.

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen?

Planen var å begynne å jobbe på regnskapskontor, og det har jeg også gjort! Jeg har fått jobb som regnskaps - og lønnsarbeider hos Dine Økonomer på Åråsen Stadion i Lillestrøm. 

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

  1. Vær engasjert i timene (FFA får ofte spørsmål fra regnskapskontorer om de har elever som ønsker jobb, og det lærerne ser etter er ikke elever med best karakterer, men de som er interessert i faget og vil lære)
  2. Jobb mye hjemme med eksamensoppgaver (Man får mye igjen for å være forberedt til timene!)
  3. Kom på skolen tidsnok.

Vil du anbefale Fredrikstad FagAkademi til andre?

Ja, helt klart! Om jeg kunne, ville jeg gått på denne skolen resten av livet! Fantastisk skole som alle burde få oppleve.Les mer om Norges Fagakademi

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Norges Fagakademi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*