Vis studentum.no som: Mobil

Et veldig fleksibelt studium!

Hvem: Stine Johannesen
Hva: Bachelor i økonomi og administrasjon
Hvor: Høgskolen i Molde

HiMoldeHvorfor søkte du på akkurat denne utdanningen og skolen?

Jeg var ikke 100 % sikker på hva jeg ville bli, men visste at jeg ville studere videre når jeg gikk ut fra videregående. Med en bachelor i økonomi og administrasjon er jeg sikret en allsidig utdanning som åpner mange dører i arbeidslivet.

Etter endt videregående var jeg sikker på at jeg ville bort fra Bergen. Jeg hadde allerede venner som gikk ved Høgskolen i Molde, og som skrøt veldig, både av Høgskolen, byen og av området rundt. Det er også en liten plass hvor det er lett å komme seg rundt, og ettersom at jeg ikke har bil, var dette egentlig midt i blinken for meg.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut?

En vanlig studiedag er fylt med forelesninger og oppgaveskriving for å komme igjennom pensum. På Høgskole har man selv ansvar for å lære, og ettersom at ingen forelesninger er obligatoriske er det veldig lurt å komme igjennom alt en skal for å slippe «skippertak» de to siste ukene før eksamen.

Hva liker du best ved studiet?

Det beste er at det er et veldig fleksibelt studium. Det er mange ulike retninger man kan velge, som IT, logistikk, økonomisk styring osv. og i tillegg så tilbys de fleste kursene på en åpen kursplattform, HiMolde X. Dette gir meg mulighet til å legge opp min egen hverdag slik at jeg kan kombinere både skole, jobb og trening på en best mulig måte.

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Høgskolen i Molde?

Studentmiljøet er lite og intimt, og det er lett å få seg mange gode venner. På skolen arrangeres det mange ulike aktiviteter fra fredagspub til fotballturneringer og fjellturer, noe som bidrar til et endra sterkere samhold blant studentene. 

Hva ser du for deg å gjøre etter utdanningen?

Etter 16 år på skole blir det en liten studiepause for min del, for å se hva arbeidslivet har å by på. Men, på grunn av Høgskolen i Moldes interessante mastermuligheter, skal dere ikke se bort ifra at jeg dukker opp igjen her om et par år for en mastergrad.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter, hva ville det vært?

  1. Utnytt utvekslings og utplasseringsmuligheten som HiM har å tilby!
  2. Ha et åpent sinn, og utfordre deg selv!
  3. Vær strukturert – skippertak lønner seg som oftest ikke!

Vil du anbefale Høgskolen i Molde til andre?

Uten tvil! Her kommer du inn i et godt studentmiljø, du får gode forelesere, en flott skole og ikke minst får du bo i nydelige Molde som har mye annet kjekt enn bare studentmiljø å by på.Les mer om Høgskolen i Molde

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Høgskolen i Molde.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*