Vis studentum.no som: Mobil

Et år på folkehøgskole!

Folkehøgskole

Et annerledes studieår på folkehøgskole!

Er du en av de mange som lurer på hva du vil eller bør gjøre etter videregående? Det er ikke uvanlig å ta et friår for å finne ut av nettopp dette, men mange sitter igjen med like mange spørsmål etter dette året. De har jobbet og kanskje reist litt rundt i verden, men har ikke blitt noe klokere når det gjelder studievalg og retning i livet.

På folkehøgskole får du muligheten til å tenke på fremtiden – samtidig som du driver med hobbyen din, henger med nye venner og reiser rundt for opplevelser og eventyr! Du finner en fullstendig liste over landets folkehøgskoler nederst på denne siden.

Hvorfor velge folkehøgskole?

To tilleggspoeng

I tillegg til å få ditt livs beste år med nye venner og spennende opplevelser, får du med deg to tilleggspoeng som du kan bruke når du skal søke deg inn på høyere utdanning senere. Med rekordhøye søkertall til høyere utdanning, kan det være nettopp disse to poengene som sikrer deg plass på drømmestudiet!

Personlig utvikling

Linjetilbudet er dessuten enormt. Selv om du velger hovedretning etter hva du interesserer deg mest for, vil du få muligheten til å prøve ut en rekke andre fagfelt i løpet av skoleåret. Fordypningsfag, valgfag og fellesfag. Dette vil gi deg bedre innsikt i hva du liker å drive med, noe som er en stor fordel når du senere skal velge utdanning på universitet, høgskole eller fagskole.

Venner for livet

Du vil også lære mye om samarbeid og andre mennesker gjennom det sosiale internatlivet. Nesten alle som har gått på folkehøgskole vil anbefale det videre, og de fleste sitter igjen med flere gode venner etter tiden der. Mange har også møtt livspartneren sin gjennom året på folkehøgskole.

Opplevelser, reiser og eventyr

Det er som regel også lagt inn én eller flere reiser i løpet av skoleåret. Noen skoler velger et eksotisk reisemål langt unna, mens andre legger opp til flere korte og rimelige turer. Men uansett om turen går til Himalaya eller Hunderfossen vil du garantert sitte igjen med minner for livet.

Folkehøyskole

Populære fag og linjer på folkehøgskole

De mest populære linjefagene på landets folkehøgskoler er friluftsliv, idrett og sport, reise, kultur og solidaritet, media og kommunikasjon, musikk, scene og teater og kunst og håndverk. Her ser du hvilke skoler som tilbyr de forskjellige fagene:

 Friluftsliv, idrett og sport på folkehøgskole
 Reise, kultur og solidaritet på folkehøgskole
 Media og kommunikasjon på folkehøgskole
 Musikk, scene og teater på folkehøgskole
 Kunst og håndverk på folkehøgskole

Folkehøgskoler over hele landet

Utover inndelingen "kristen" eller "frilynt", er det relativt lite som skiller landets folkehøgskoler. Det kan derfor være vanskelig å velge hvilken skole man bør søke seg inn på.

Vårt tips er derfor å starte med å tenke på hvilken landsdel du kunne tenke deg å flytte til. Vil du reise lengst mulig vekk, eller er du mest komfortabel med å velge en folkehøgskole i nærheten av familie og venner? Kanskje har du en drøm om å oppleve surfestrendene på Vestlandet, sommeridyllen på Sørlandet eller midnattssola og fjellene i nord? 

Her finner du en oversikt inndelt etter landsdel og fylke:

Folkehøgskoler i Norge

FOLKEHØGSKOLER PÅ ØSTLANDET

Akershus, Oslo, Vestfold, Østfold, Hedmark, Oppland, BuskerudTelemark

 FOLKEHØGSKOLER PÅ VESTLANDET

Møre og RomsdalSogn og FjordaneHordalandRogaland

FOLKEHØGSKOLER PÅ SØRLANDET

Vest-AgderAust-Agder

FOLKEHØGSKOLER I TRØNDELAG

Nord-TrøndelagSør-Trøndelag

FOLKEHØGSKOLER I NORD-NORGE

Finnmark, NordlandTroms

Frilufsliv på folkehøgskole

Velg mellom 78 skoler og over 500 linjer:

Den fullstendige oversikten over alle landets folkehøgskoler finner du her. Klikk deg inn på de du vil lese mer om, og benytt kontaktinformasjonen eller henvendelsesskjemaet dersom du ønsker mer informasjon. Det finnes også omtaler og elevintervjuer på flere av skolene.

Lykke til!

                        

                       

                       

                        

                       

                        

                       


*

Fagområde
Folkehøgskole
Sted
Søk

Kommentarer: