Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Barcelona byr på mange nye opplevelser!

Barcelona byr på mange nye opplevelser!

Johanna Norshus Tvedt studerte i Barcelona gjennom Kulturakademiet. Les om hvordan hun opplevde studietiden i Spania.

Navn: Johanna Norshus Tvedt
Utdanning: Exphil, exfac og idéhistorie ved Kulturakademiet
Studiested: Barcelona, Spania

KulturakademietHva var det beste med å studere i utlandet?

Det er utrolig spennende å få dra til et sted som er helt nytt og ukjent. Når man studerer i utlandet er det så mye å utforske og oppdage. Bare det å vandre rundt i de små sidegatene i Barcelonas ulike bydeler byr på mange nye opplevelser. Å lære å orientere seg i et fremmed land, der man møter på annerledes skikker og perspektiver, gjør at hver dag blir unik og spennende.

Hvordan var studentlivet på Kulturakademiet?

På forhånd kjente jeg ingen av de jeg dro til Barcelona med. Men det er noe med det å flytte til et nytt land sammen som gjør at man raskt går fra å være fremmede til å bli en sammensveiset gjeng. Kulturakademiet arrangerte mange utflukter, middager og aktiviteter, hvilket gjorde at vi ble godt kjent med både hverandre og med foreleserne. Det var alltid noe å gjøre og noe som skjedde.

Hva synes du om utdanningen du fikk på Kulturakademiet?

Dette var mitt første møte med studier på høyere nivå, og jeg syntes alle fagene var utrolig spennende. Da jeg meldte meg på visste jeg ikke hva jeg ville gjøre videre, men etter å ha tatt forberedende med dyktige forelesere i Barcelona, bestemte jeg meg for at jeg ville gå videre med samfunnsvitenskapelige studier.

Hva har du gjort etter studiene i Barcelona?

Etter studiene i Barcelona fortsatte jeg med idéhistorie og sosiologi på Universitetet i Oslo. Å studere i utlandet ga mersmak, så jeg tok et utvekslingsår ved UC Berkeley, og etter hvert en mastergrad i internasjonale studier ved University of San Francisco. Jeg bor fremdeles i San Francisco - men nå som senterleder for Kulturakademiets avdeling her!

Hva har Kulturakademiet og studieoppholdet gjort for dine videre studier/ fremtidsplaner?

Uten studieoppholdet mitt i Barcelona ville jeg neppe endt opp med å gå den veien jeg har gjort i ettertid. Jeg hadde en veldig inspirerende foreleser i idéhistorie som har hatt mye å si for at jeg nå har en bachelorgrad i faget, og for studieretningen jeg har valgt forøvrig. Å ha bodd noen måneder i utlandet gjorde det også enklere for meg å søke meg ut senere i studiene. Jeg innså hvor verdifullt det er å få oppleve en annen kultur, og at det ikke er så skummelt som det først kan virke.

Hvordan syns du overgangen fra videregående til studiene i Barcelona var? Og videre høyere utdanning?

Overgangen fra videregående til å studere i Barcelona gikk veldig fint. Det var gøy å få studere noe jeg hadde valgt selv, og å bli kjent med mennesker som delte min interesse for å reise. Semesteret med Kulturakademiet ble en myk start på studielivet, der man fortsatt har et rammeverk for sosiale og faglige aktiviteter, samtidig som man utfordres på mange områder.

Hvordan har studiene med Kulturakademiet formet deg som person?

Jeg modnet nok mye gjennom tiden min i Barcelona. Jeg måtte orientere meg i en ny by med en fremmed kultur og et fremmed språk, og jeg kjente ingen av de jeg dro dit med. Etter tre år på videregående føltes det bra å møte nye utfordringer i nye omgivelser. Det var en verdifull erfaring å måtte stå på egne ben, og å se at dette var noe jeg kunne mestre. Jeg innså at det å bo i utlandet over lengre perioder virkelig var noe jeg ville gjøre igjen.

Vil du anbefale Kulturakademiet til andre?

Ja, det vil jeg! Det er en super måte å bli kjent med et annet land på, samtidig som man har et solid faglig og sosialt rammeverk rundt seg.

Hvis du skulle fortelle en ting til en kommende student i Barcelona, hva skulle det vært?

Kast deg ut i det – foran deg har du en fantastisk sjanse til å oppleve nye ting og utvikle nye perspektiver. Bli med på aktiviteter, utforsk byen på egenhånd og prøv å snakke spansk med de lokale. Oppsøk ting som er ukjente, og få det meste ut av oppholdet ditt. Dette blir en tid i livet ditt du ikke glemmer.Les mer om Kulturakademiet

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Kulturakademiet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*