Avdelingsleder, Skanska Survey Trondheim

gauldal fagskoleNavn: Ole Jostein Lefstad
Utdanning: Kart og oppmåling ved Gauldal fagskole
Yrke: Avdelingsleder i Skanska Survey Trondheim

_____________________________________

Jeg har, som veldig mange geomatikere i Skanska Norge, bakgrunn fra kart og oppmålingslinjen på Gauldal videregående skole og Gauldal Tekniske Fagskole.

En intern statistikk i Skanska viser at antall geomatikere representert fra Midtre Gauldal kommune, ligger på 3. plass, bak Oslo og Bergen. Personell som er utdannet fra Gauldal videregående/Teknisk Fagskole har merkbar innflytelse i vår bransje.

Jeg har i dag ansvaret for 16 stk geomatikere i midt Norge som støtter både interne og eksterne prosjekter på bygg og infrastruktur i tillegg til våre rådgivende tjenester. Våre geomatikere (totalt 65 stk i hele landet) er ansatt som Rådgivere i Skanska Norge under regionen Teknologi & Operasjonell Effektivitet. I tillegg er vi faglig støtte til geomatikere i anlegg, industri-bru og marine, og hos Skanska sine datterselskap.

Faget geomatikk har stor innflytelse i våre prosjekter, helt fra prosjekteringen, utførelsen og i sluttdokumentasjonen. Vi har økende bestillinger i forbindelse med kalkulasjoner i anbudskonkurranser da vi bidrar med skjerpet masseberegninger og volum på spesifikke utførende prosesser. En geomatiker vil i løpet av kort tid i faget få betydelig kompetanse i tegningsforståelse, BIM, produksjon og kommunikasjon med kunde/anleggsledelse. En erfaren geomatiker er også attraktiv som produksjonsleder, da vårt fag blir involvert tett på alle andre fag samt at en geomatiker fort blir veldig løsningsorientert.

Faget har vært og er fortsatt under full utvikling og rollen endrer seg i takt med den teknologiske utviklingen.

Personell i vårt fag utøver en kombinasjon av teknisk interesse, høy datakunnskap og god kommunikasjon. En utdannelse innen Landmåling/Geomatikk gir en god start i karrieren og gir uante muligheter også i andre typer bransjer. Jeg selv har vært heldig og har fått erfaringen innen bygg- og anlegg, offshore, produktsalg og ledelse. I alle mine arbeidsforhold har min utdannelse vært en døråpner for meg.

– Ole Jostein LefstadLes mer om Trøndelag høyere yrkesfagskole, studiested Gauldal

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Trøndelag høyere yrkesfagskole, studiested Gauldal.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.