Vis studentum.no som: Mobil

Annica Rodriguez har studert i Aberystwyth i Wales

Annica Rodriguez har studert Animal Science i Wales. Les om hennes tips og erfaringer!


Jeg valgte å studere i Aberystwyth, Wales fordi det virket som et bra universitet som mange anbefalte. At det lå rett ved stranden var også et pluss. Universitetet er kjempebra, og lærerne er veldig entusiastiske og hjelpsomme. Miljøet på skolen er bra, og klassekameratene mine og jeg har blitt en fin liten gjeng! Det var ikke vanskelig å få venner i det hele tatt. Studiet mitt er Animal Science som jeg absolutt vil anbefale om man vil bli veterinær, dyrepleier, eller hva som helst som har med dyr å gjøre. Andre året fikk vi også lov til å velge en "pathway", noe som var kjempebra fordi da kunne man velge det man selv var mest interessert i. Jeg valgte "Companion Animals", man kunne også velge "Agriculture", "Biology" og "Equine". Jeg hadde 10 eksamener første året (4 første semester og 6 andre semester), og 8 dette året (6 første semester og 2 andre semester), noe som kan høres skremmende ut, men det var ikke så ille i det hele tatt, og har man fulgt med i timene så er det lettere. 

Selve byen Aberystwyth har mye å tilby både dag og natt. Det er mange butikker slik som "Poundland" (fattige studenters favoritt), New Look, Morrisons, “the Game Shop”, Co-operative, Subway, Costa ++ Hvis man bor i Norge og kommer til Aber så kommer man til å syntes alle butikker er latterlig billige! Alkohol er veldig billig i forhold til Norge, og mat er mye billigere. Når det kommer til nattliv så er det mange barer og puber hvor de fleste går på "pub-crawl", fra bar til bar, og Aber har tre klubber som spiller bra musikk hvor de fleste ender opp! Det er aldri en kjedelig natt! Og man vet jo aldri om man treffer noen spennende, noe jeg gjorde! Så det er mulig å få seg en kjæreste her også! 

Aber har også mange lag og foreninger man kan melde seg inn i, både sportsklubber slik som håndball, svømming, basket, vollyball, snowboarding ++) og andre sosiale "klubber" slik som AberPride (homoseksuell klubb), BioSoc (biologiklubb), Anime Society, Conservation Society ++. Alle klubbene vises fram i sportshallen hvert år med hver sin lille "stand". Det er også mulig å dra litt utenfor Aber by, og dra på en "dry slope", rideskole, Animalarium (liten zoo). Nærmeste og billigste storby er Wales’ hovedstad Cardiff, og det koster bare £7 tur-retur med buss om man har et busskort.

Jeg valgte å bo ved stranden første- og andreåret mitt. Førsteåret bodde jeg i "Alexandra Halls" og hadde en "ensuite" (altså med eget bad) og nå bor jeg i "Caerleon" hvor jeg bor med min andre norske venninne. Jeg har også vært i "Pentre Jane Morgan" mange ganger, hvor det også var veldig bra! 

Søknadsprosessen var mye lettere enn jeg hadde trodd fordi Across The Pond hjalp meg med alt sammen. Det vanskeligste var vel å skrive et "motivasjonsbrev", men jeg fikk det til med hjelp fra dem. De fylte inn UCAS-skjemaet og alt gikk enkelt og kjapt. 

Jeg vil absolutt anbefale nordmenn til å komme til Wales eller England. Det er en kjempefin opplevelse! Og hvis man er bekymret over at man kanskje ikke er verdens beste i engelsk så gjør det ikke noe, fordi man lærer fort når man er rundt engelsktalende folk hver dag, jeg har til og med begynt å tenke på engelsk! Alle i klassen min elsker byen og menneskene, og ikke minst stranden om våren/sommeren. Og for de som er redd for hjemlengsel; jeg hadde bare litt hjemlengsel de første ukene, og etter det har jeg ikke hatt lyst til å dra hjem på ferie!
Les mer om Ulike studiemuligheter - Aberystwyth University
Les mer om Natur-, real- og dyrefag

Bestill mer informasjon


Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Across the Pond – studier i Storbritannia .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*