Bachelor

Sosialt arbeid - Bachelor

VID Oslo, i Oslo
Varighet
3 år (heltid) eller 4 år (deltid)
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
3 år (heltid) eller 4 år (deltid)
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Sosialt arbeid - Bachelor

Bachelor i sosialt arbeid

Bachelor i sosialt arbeid – VID Oslo

Har du lyst til å forstå hvordan psykiske og sosiale problemer oppstår, og hvordan du kan tilby hjelp på en profesjonell måte? Bachelor i sosialt arbeid kvalifiserer deg til sosionom, og som sosionom er du kvalifisert til å forebygge, redusere og løse sosiale problemer. Du vil møte enkeltmennesker og familier med sosiale utfordringer eller i sårbare situasjoner.

Yrkestittelen er sosionom

De fleste sosionomer jobber i offentlig sektor og handler således på vegne av fellesskapet. Sosialt arbeid er forankret i menneskerettigheter og sosial rettferdighet.

Mål med studiet

Å være sosionom handler om å forebygge, begrense eller løse sosiale problemer og bedre menneskers levekår og livskvalitet. Målet med studiet er å utdanne kunnskapsrike og handlekraftige sosionomer som kan bistå barn, unge, voksne og eldre som befinner seg i utsatte eller sårbare livssituasjoner. I studiet vektlegges tverrfaglig og tverretatlig samarbeid - en kompetanse som er nødvendig for å kunne tilby helhetlige, individuelt tilpassede og koordinerte tjenester.

Hva lærer du?

Velger du å studere sosialt arbeid, vil du lære hvordan du kan bistå barn, ungdom, voksne, grupper og lokalsamfunn for å bedre deres levekår og livskvalitet. I faget sosialt arbeid er brukermedvirkning, kommunikasjons- og relasjonsteori, marginalisering/diskriminering og tverrfaglig samarbeid sentrale temaer. Studiet inkluderer emner fra sosiologi, psykologi, etikk, jus, sosialpolitikk, vitenskapsteori og forskningsmetoder.

"Studiene i sosialt arbeid er veldig spennende. Jeg gleder meg hver eneste dag til å gå på skolen."

– Stig Børre Høydal, student ved bachelor i sosialt arbeid

Hvordan lærer du?

Studiet bygger på en forståelse av læring som en aktiv prosess som utfolder seg i samhandling med andre mennesker. Studiet har derfor varierte undervisnings- og læringsformer med fokus på egenaktivitet og deltakelse for å styrke læringsprosessen. Praksis og feltarbeid utgjør omkring en fjerdedel av studiet. I praksisperioden får du mulighet til å omsette teoretisk kunnskap i praktisk handling.

Hvor jobber sosionomer?

Sosionomer jobber blant annet i kommunale helse-, sosial- og omsorgstjenester, NAV, barneverntjeneste, sykehus, psykisk helsearbeid for barn og voksne, rusbehandling, skole, familievern, kriminalomsorg, med flyktninger og innvandrere og i frivillige organisasjoner. I tillegg til direkte arbeid med mennesker jobber sosionomer med politisk påvirkning, forskning, undervisning, administrasjon og ledelse.

For kontakt eller mer informasjon om Sosialt arbeid - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Mange sosionomer tar videreutdanning og spesialiserer seg innenfor sitt arbeidsfelt. Stadig flere tar mastergrad i sosialt arbeid eller en tverrfaglig mastergrad. Det finnes en rekke videreutdanninger som er relevant for sosionomer og sosialt arbeid.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sosialt arbeid - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

VID Oslo

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole - Oslo

VID Oslo

Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning.

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr rundt 50 studieprogram fordelt på studiesteder i Oslo, Stavanger, Bergen, Sandvika, Helgeland og Tromsø. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Oslo