Årsstudium

Religion, etikk og samfunn

Universitetet i Agder, i Kristiansand
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Religion, etikk og samfunn

Gjør religion mennesker bedre, eller gjør religion mennesker farligere? Bidrar religion og livssyn til harmoniske samfunn, eller bidrar de til konflikter? Toleranse, respekt, pluralisme, menneskeverd – hva betyr religioner og livssyn for disse verdiene som vi holder høyt? Årsstudiet i religion, etikk og samfunn gir deg kunnskap til å forstå og diskutere slike spørsmål. Du studerer hellige tekster, opprinnelsen til religioner og hvordan de framtrer i vår tid, og du lærer å diskutere etikk og moralspørsmål. Du lærer moralfilosofiske, samfunnsvitenskapelige og religionsvitenskapelige måter å drøfte på (se også religion, etikk og samfunn, bachelorprogram). Det gis vanligvis tilbud om studieturer.

Studiet er relevant for arbeid i kultursektoren, helse- og sosialsektoren, media, skole og i ulike organisasjoner. Det egner seg også godt som supplement til yrkesutdanninger der man stilles overfor etiske utfordringer eller skal forholde seg til flerkulturelle miljøer.

Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights