Master

Psykososial helse

Universitetet i Agder, i Grimstad
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Psykososial helse

Dette studiet gir deg kompetanse for arbeid med psykososial helse, altså fysiske, psykiske, kulturelle, sosiale og eksistensielle dimensjoner knyttet til helse. Det kan omfatte både klinisk praksis, forskning, samt utvikling og kvalitetssikring av tjenester. Arbeid med psykososial helse handler om å fremme og bedre menneskers psykososiale helse, samt påpeke og søke å endre forhold i samfunnet som skaper uhelse og bidrar til funksjonsvansker, stigmatiseringsprosesser og sosial utstøting.

Mulighetene i arbeidsmarkedet er avhengig av tidligere utdanning og erfaring. I tillegg gir den valgte fordypningen i profesjonsdel yrkesrettede kompetanse, for eksempel psykisk helse, rus, og avhengighetsarbeid kvalifiserer for stillinger innenfor disse feltene. Generelt så kvalifiserer studiet for stillinger i offentlige, private og frivillige organisasjoner som fordrer selvstendig kompetanse i arbeid med psykososial helse (eksempelvis stillinger i kommuner og helseforetak). Studiet kvalifiserer deg også til forsknings- og fagutviklingsarbeid i helse- og sosialtjenesten, vitenskapelige stillinger ved helse- og sosialfaglige utdanningsinstitusjoner og lederstillinger.  

Universitetet i Agder
Universitetsveien 25
4630 Kristiansand

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder består av de to campusene Kristiansand og Grimstad. Her finner du henholdsvis 8 500 og 3 500 studenter, fordelt på studier innen helse- og idrettsvitenskap, humaniora og pedagogikk, kunstfag, samfunnsvitenskap, teknologi og realfag, samt avdeling for lærerutdanning...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Agder

Highlights