Bachelor

Journalistikk

Nord universitet, i Bodø
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Journalistikk

Nysgjerrig? Samfunnsinteressert? Lyst å skrive, fotografere eller lage podkast? Synes du det er interessant å snakke med folk, og lar deg engasjere av urettferdighet eller maktovergrep? Da kan journalistyrket passe for deg. Som journaliststudent vil du lære å finne informasjon, bedømme den kritisk og formidle den på en etisk forsvarlig, tilgjengelig og engasjerende måte .

Studiehverdagen på journalistutdanninga er allsidig og variert. Læringa foregår mange steder; på universitetet, i redaksjoner og mediehus, på kulturhus og fotballbaner, og ellers ute i lokalsamfunnene. Studiet er arbeidsintensivt, og veksler mellom teoriundervisning og praktisk øvingsproduksjon. Du jobber både alene og i mindre grupper der du må bidra aktivt. Gjennom hele studiet skal du levere teoretiske og praktiske arbeidskrav, med veiledning og tilbakemelding både fra erfarne lærere og medstudenter.

Studiet inneholder flere korte praksisopphold i nærliggende redaksjoner. I tredje studieår avsluttes studiet med en tre måneder lang redaksjonspraksis. Du får tildelt praksisplass, og får lønn og veiledning fra praksisredaksjonen.

Med en bachelorgrad i journalistikk kan du jobbe i tradisjonelle massemedier som radio, TV, aviser og nettaviser. Du kan også skape din egen arbeidsplass som frilanser.

Etter år med mediekrise og nedbemanning, har trenden snudd. Redaksjoner over hele landet har nå et stort behov for flinke journalister. Folk med journalistutdanning er også etterspurt i mange andre typer bedrifter og organisasjoner som driver med formidling og informasjon.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bodø
Nord universitet
Bodø
Bodø

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal....

Les mer og vis alle utdanninger ved Nord universitet

Highlights